'Tættere på Jorden end jorden' er landet.

"Der er nok for Ebbe at være bange for. Skydebanen nede bag Sortevejen og katastroferne inde i fjernsynet. Hestene, der kan sparke, og vandet, der kan komme og oversvømme gården, hvis dæmningen bryder sammen. Men heldigvis er der også Otto. 'Tættere på Jorden end jorden' er historien om at slå det ihjel, du elsker. Og om hjælpen, der kommer, når det, du frygter mest, pludselig træder frem af mørket."

Sådan hedder det bag på 'Tættere på Jorden end jorden'. Det er min trejde roman og den udkommer i dag på Gladiators underredaktion Lycius. En komprimeret poetisk fortælling om venskab, uskyld, mobning, forbudte lege og om at lære sig selv at onanere til Cocktau Twins.

 

Her er forlagets pressemeddelelse:

"'Tættere på Jorden end jorden' er Nikolaj Tange Langes tredje roman. Denne gang er vi langt fra den berlinske subkultur, der prægede hans to første udgivelser, men i det danske, i en unavngivet provins ved kysten, hvor kulisserne for handlingen blot beskrives som: Stranden, gården, landsbyen, tangen.

Her, i dette provinsielle alt, vokser romanens følsomme hovedperson Ebbe op, som enebarn af en enlig mor, imellem gårde, rugmarker og drivhuse. Det er også her han udforsker sig selv, i eget selskab, men især sammen med den jævnaldrende Otto fra nabogården, der udfordrer med sære og forbudte lege. Men da skolen starter, støder Otto Ebbe fra sig, og Ebbe må lære at klare sig i et socialt spil, der er både fremmed og fjendtligt.

'Tættere på Jorden end jorden' fortælles med Ebbes stemme, der blander det poetiske og det akavede så flydende og naturligt, at man sagtens kan nå hele vejen igennem uden at bemærke, at ikke bare Stranden, gården, landsbyen og tangen, men tæt på hvert eneste substantiv er skrevet i bestemt form. Bogen tegner samtidigt et skarpt billede af en ungdom i sen-80’erne og start-90’erne, hvilket især yndere af periodens musik kan få glæde af."